• header.jpg

Artikelindex

Karin Lauwers, dirigent

Sinds 1994 is Karin Lauwers dirigente van Just Music. Karin dirigeerde toen het jongerenkoor “De Kracht” uit Achel en wilde deze uitdaging best aangaan. Haar eigen manier, enthousiasme, beleving én gedrevenheid namen de groep op sleeptouw en onder haar vleugels groeide Just Music uit tot wat het nu is.

Als kind volgde Karin in de Noordlimburgse muziekacademie notenleer en piano. Sinds 1986 heeft zij bij de Vlaamse koorfederatie (Koor en stem vzw) regelmatig weekendopleidingen gevolgd voor koordirigenten en een jaaropleiding voor koordirectie. Daarnaast heeft zij verschillende dirigentencursussen gevolgd in de zomervakanties.

 Van 1993 tot 1997 kreeg zij zangles van  Robert Luts aan het stedelijk muziekconservatorium te Hasselt.

Ook nu blijft Karin zich voortdurend bijscholen. In 2003-2004 volgde zij de jaaropleiding dirigent licht vocaal bij Unisono in Nederland.

Van 14-20 augustus 2005 volgde ze de dirigentenmodule van het internationale showchoircamp Europe georganiseerd door BALK Nederland (bond van a cappella en lichte muziek zingende koren). En van 20-27 augustus 2006 de dirigentenmodule van de vocal pop & Jazz days in  Nederland.

 

 

 

 


 

Choreografie

Blanca Renckens is meer dan 10 jaar choreografe van Just Music geweest. Zij heeft ons de eerste pasjes geleerd en heeft ons echt gebracht naar een prachtig koor in beweging.

Toen onze choreografe te kennen gaf dat ze ermee wou stoppen en de fakkel wou doorgeven hebben wij even moeten zoeken naar een goede vervanging.
Waarom geen kandidaten binnen het eigen koor zoeken? Wij wisten ook al vrij snel wie daar voor te vragen.
Drie toffe dames uit ons koor werden bereid gevonden om dit uit te proberen. Dominique Vangool, Evie Heeren en Inge Dreesen. Het drietal dat de uitdaging wou aangaan.
En hoe ze dat gedaan hebben……. de klik was er meteen. Vanaf het eerste nummer zat het goed en alsof ze nog nooit iets anders gedaan hebben, bedenken ze de ene succesvolle choreo na de andere.
Hun debuut was voor de show van 2010. Super choreo op de nummers ‘Mother earth’ en ‘Roxanne’, en van de musical ‘Romeo en Julia’ die wij toen brachten, hebben ze een meteen een topper gemaakt.
Met de nummers ‘Rood’  ‘Mother earth’ en ‘Roxanne’ hebben wij in 2011 het Top Festival in Apeldoorn gewonnen. In de juryrapporten alleen maar lof over onze opstellingen, pasjes en uitstraling. De reacties van andere koren spraken voor zichzelf.
Doordat ze zelf deel uitmaken van het koor, voelen zij als geen ander aan wat mogelijk is.
De groep vindt het heerlijk om met ze te werken en doet op de repetities enthousiast mee.
Wij zijn ontzettend trots en blij met ons choreoteam, vinden het enorm dat ze zoveel energie en vrije tijd hiervoor opofferen.
Komen kijken is de boodschap.
Door andere verplichtingen heeft Evie Heeren ondertussen te kennen gegeven dat ze haar activiteiten binnen het chorea-team moet stopzetten. Tjarda Vanmeensel, een even enthousiast koorlid binnen Just Music, is bereid gevonden de taak van Evie over te nemen.
Wij zijn er zeker van dat Tjarda dit goed gaat doen en kijken ernaar uit om haar bezig te zien.