Geschiedenis Just Music

Artikelindex

In 1990 bracht Nadia Loenders uit Neerpelt een groepje mensen samen met de bedoeling om populaire muziek te brengen. Van in het begin ging het er heel enthousiast aan toe. In mei 1990 achtten ze zich al rijp voor hun eerste try-out. Het enthousiasme van het publiek op dit levendige muziekgenre was de eerste grote stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Ups en downs

Just Music bleef groeien. In 1992 stonden ze met 67 op de planken. Nadia Loenders gaf het dirigeerstokje door aan Frank Van Baelen uit Hamont.
Er werd vooral gewerkt naar een tweede groot concert in oktober 1993 in Dommelhof Neerpelt. Een groot succes, heel veel volk, maar het koor droeg het concert op aan Betty Jaeken. Ze was 28, zong bij Just Music, maar werd in haar jonge leven overmeesterd door een ongeneeslijke ziekte.

Een koor is als elke vereniging: het kent ups en downs. Toen Frank Van Baelen als dirigent in de lente van 1994 Just Music verliet om te bouwen aan een eigen groep, hadden ze het even wat moeilijker. Toch bleef de geest in het koor positief en werd er wekelijks verder gerepeteerd tot een nieuwe dirigent werd aangeworven.


Afdrukken