• header.jpg

 Zaterdag 16 februari stonden 14 koren op de planken van het Gentse conservatorium voor de auditieronde van Koor van Jaar 2008. Elk koor mocht zich in 10 minuten presenteren voor de jury, collega-zangers en publiek. Opvallend was de hoge kwaliteit van de koren, zowel bij de kinder-, jeugd- als volwassenkoren.

Just Music viel erg op door de keuze in repertoire en de manier van hun presentatie. Ook in deze ‘klassiek-getinte wedstrijd’ bleven wij trouw aan ons genre en idealen: de keuze om populaire muziek op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau brengen en veel belang hechten aan uitstraling en entertainment. De aangepaste choreografie voegt een extra dimensie toe aan de zang en zorgt daarvoor niet alleen voor een lust voor het oor, maar ook voor het oog. Ook dat telt mee in deze wedstrijd die later zal worden uitgezonden door Canvas.

Voor de jury is het wellicht appelen met peren vergelijken, maar Just Music kreeg een kaart om door te gaan naar de halve finale omdat zij in hun genre absolute kwaliteit brengen.

Een dikke proficiat ook aan alle andere deelnemende koren.

De halve finale vindt plaats op 8 en 9 november in Flagey te Brussel.