• header1.png
  • header6.png
  • header5.png
  • header3.png
  • header4.png
  • header2.png

Embracing

 Just Music heeft een mooi project achter de rug:

Het is een uniek project, samen met de Philips Brass en Percussion Band (BPB).

De BPB is een onderdeel  van de Philips Harmonie. De Philips harmonie is geen blaasorkest in de gewone zin van het woord, maar een Harmonie Orkest, dat bestaat uit twee componenten: een Symfonisch Blaasorkest en een Brass en Percussion Band. Deze samenstelling maakt het mogelijk om met top amateurs musici een bijzonder rijk en gevarieerd repertoire te brengen. De harmonie heeft er tijdens talloze concertreizen binnen, maar ook buiten Europa altijd naar gestreefd met haar optreden luister bij te zetten. Zij wil dat ook blijven doen. Men mag in dit verband veilig stellen dat de Philips Harmonie in de meest brede zin van het woord een ambassadeursfunctie vervult.

De BPB speelt vooral het lichtere genre en staat onder leiding van André Willems. André had toevallig de show ‘colours of music’ gezien en was erg onder de indruk van de muzikaliteit van Just Music en heeft ons daarom gevraagd om een project met hen te doen.

Embracing

Bij een eerste ‘try out’ repetitie klikte het meteen. We voelden elkaar goed aan, waren verwonderd over elkaars kwaliteiten en zagen een samenwerking dan ook absoluut zitten.

We kunnen het niet mooier verwoorden dan met ‘embracing’. The brass en de songs zullen elkaar omarmen en samensmelten tot een mooi geheel.

Dit concert werd gebracht op:

20 Februari 2005
C.C. De Hofnar, Valkenswaard (NL)

20 Maart 2005
De Muzenval, Eersel (NL)

8 April 2005
C.C. Palethe, Overpelt (BE)

9 April 2005
C.C. Palethe, Overpelt (BE)

1 Mei 2005
De Ruchte, Someren (NL)

18 September 2005
C.C. De Schalm, Veldhoven (NL)

23 September 2005
C.C. De Adelberg, Lommel (BE)

24 September 2005
C.C. De Adelberg, Lommel (BE)