• header1.png
  • header2.png
  • header4.png
  • header5.png
  • header3.png
  • header6.png

Artistieke leiding

Karin Lauwers, dirigent

Karin Lauwers is sinds 1994 dirigent van Just Music. Haar eigen manier, enthousiasme, beleving én gedrevenheid namen de groep op sleeptouw en onder haar vleugels groeide Just Music uit tot wat het nu is.

Al op jonge leeftijd werd Karin gebeten door de muziekmicrobe. Als kind volgde zij notenleer en pianolessen, maar de echte koor- en showkriebels kreeg ze nadat ze in 1985 een jaar met de befaamde internationale groep 'Up With People' de wereld had rondgetrokken. Het jaar nadien startte ze in Achel het jongerenkoor 'De Kracht' op, welke ze tien jaar dirigeerde.

In 1987 behaalde Karin haar diploma koordirectie bij de Vlaamse koorfederatie Koor en Stem. Ook volgde ze de jaaropleiding dirigent licht vocaal bij Unisono in Nederland, de dirigentenmodule van het internationale show choir camp Europe en diverse dirigentenmodules in pop en jazz. Karin hecht veel belang aan continu bijleren en bijscholen. Onlangs heeft ze module 1 en 2 van 'Vocal Leadership' afgerond.

Naast Just Music startte Karin in 2006 met 'Showkoor Rise Up'. Zij behaalden in 2018 twee gouden medailles bij de World Choir Games in Zuid-Afrika en werden daarna ambassadeur voor de World Choir Games in Vlaanderen.

Door de coronacrisis gaf Karin in 2020 en 2021 online repetities aan Just Music en Rise Up. Naar aanleiding daarvan heeft ze samen met collega dirigent Evi Bex 'Sing Connected' opgericht. Zij vormen projectkoren en combineren online met live repetities en concerten.

Musiceren en dirigeren zit Karin duidelijk in het bloed. Met haar passie en inzet weet zij iedereen steeds te motiveren en het beste uit ieder koorlid te halen.

 

Johan Camp, mededirigent

Sinds 2018 is Johan mededirigent van Just Music. 

Ook Johan begon op zeer jonge leeftijd een veelzijdige muzikale amateurcarrièrre. Vanaf zijn vijfde jaar speelt hij piano en enkele jaren later begeleidde hij voor het eerst een koor (Medua uit Meeuwen). Naast diverse instrumenten, zoals saxofoon en orgel, bekwaamde hij zich in muziektheorie en begeleidingspraktijk. Van daar komt ook zijn interesse om nummers voor koor te arrangeren en eigen composities te maken. Zo schreef hij, samen met Tobias Vanderhenst, het nummer 'Just Music'.

De dirigentenmicrobe kreeg Johan initieel te pakken in de wereld van HaFaBra (Harmonie Fanfare Brassband) en hij was bij de eerste lichting die de driejarige opleiding HaFaBra-dirigent voltooide aan de academie van Genk. Zangtechniek deed hij dan weer op bij de opleiding jazz zang aan de academie van Hasselt. 

Naast Just Music dirigeert Johan het mannenkoor 'Het Volgende Punt' uit Hasselt en het gemengde Virga Jesse koor.

Met geestdrift en humor zet Johan de puntjes op de i.