• header4.png
  • header1.png
  • header3.png
  • header2.png
  • header6.png
  • header5.png

Wie is Just Music

Dynamisch buitenbeentje in het Vlaamse koorlandschap! 

 

De Pelter zanggroep JUST MUSIC werd opgericht in 1990 en staat sinds 1994 onder leiding van Karin Lauwers.
Al van bij de start heeft Just Music gekozen voor populaire muziek. Het repertoire bestaat uit een mix van popmuziek, musicals, filmmuziek, gospels, wat jazz of latin, meezingers, lovesongs en tophits. Daarbij krijgen de meeslepende nummers nog een extra dimensie door de fijne choreografie die zij brengen. 
Om de twee jaar staat er een groot concert op het programma, volledig in eigen beheer. Het is een doorlopend totaalspektakel met een diversiteit aan muziek, prachtige choreografie, een vleugje poëzie, aangepaste belichting en kledij, enz. Naast deze show geeft Just Music soms een kerstconcert en verder zijn zij een graag geziene gast op velerlei evenementen.
 

Een 5-koppig combo onder leiding van Johan Camp zorgt voor de muzikale begeleiding.

Just Music heeft al een aantal successen geboekt tijdens wedstrijden. Zo werden zij reeds vijfmaal winnaar in de categorie pop-musicalkoren op het Nederlandse BALK Top Festival. Tijdens het popkorenfestival “Hotzone” in het Nederlandse Apeldoorn kreeg Just Music de ‘Witte Roos’, de prijs voor het best gezongen Nederlandstalig nummer. Daarenboven kregen zij een speciale vermelding van de jury omdat ze zorgden voor ‘het kippenvelmoment’ van de dag met ‘When you believe’. In november 2021 won Just Music goud bij de World Choir Games in de categorie Jazz & Pop Choirs en werden zij winnaar in hun categorie.

 

Maar het grootste succes boekt Just Music elke keer opnieuw bij haar publiek. Of het nu gaat om een klein of een groot concert, Just Music weet de mensen altijd te verrassen met haar enthousiasme en uitstraling, met de prachtige muziek, haar mooie koorklank, de frisse kledij, de begeleiding van uitstekende muzikanten en met de professionaliteit die de groep uitstraalt.