• RUtop12.jpg
 • RUtop02.jpg
 • RUtop08.jpg
 • RUtop06.jpg
 • RUtop09.jpg
 • RUtop11.jpg
 • RUtop07.jpg
 • RUtop01.jpg
 • RUtop03.jpg
 • RUtop04.jpg
 • RUtop05.jpg
 • RUtop10.jpg

Artistiek team

Geboren uit ervaring

 

Het idee komt van Karin Lauwers, al meer dan 25 jaar de bezielende kracht achter de zanggroep Just Music. In 2006 startte ze het showkoor Rise Up.Al op jonge leeftijd werd Karin gebeten door de muziekmicrobe. Als kind volgde zij notenleer en pianolessen in de Noord-Limburgse Academie voor Muziek, Woord en Dans, maar de echte koor- en showkriebels kreeg ze nadat ze in 1985 een jaar met de befaamde internationale groep Up With People de wereld had rondgetrokken.

Het jaar nadien startte ze in Achel het jongerenkoor De Kracht op, welk ze 10 jaar gedirigeerd heeft. In 1987 behaalde Karin haar diploma koordirectie bij de Vlaamse koorfederatie Koor en Stem. Van 1993 tot 1997 kreeg ze zangles van Robert Luts aan het Stedelijk Muziekconservatorium in Hasselt. Karin hecht veel belang aan continu bijleren en bijscholen. Zo volgde ze in 2003-2004 de jaaropleiding dirigent licht vocaal bij Unisono in Nederland. In 2005 nam ze deel aan de dirigentenmodule van het internationale show choir camp Europe, georganiseerd door BALK Nederland en in 2006 aan de module van vocal pop en jazz. Momenteel is ze bezig met een opleiding ‘Vocal Leadership’ Musiceren en dirigeren zit Karin duidelijk in het bloed. Met haar passie en inzet weet zij iedereen steeds weer te motiveren en weet zij het beste uit ieder koorlid te halen.
 
 

 


 

 

Het aanleren van dans, beweging en expressie gebeurt door Sander Camps.

Sander werd geboren op 23 mei 1988 te Neerpelt en groeide op in Overpelt. Hij danste van kleins af aan in verschillende lokale dansscholen als “de Dansdoos” en Balletschool “Pas de Deux”, en was ook gedurende 6 jaar lid van Imago Tijl. In deze periode leerde hij de basis van klassieke, jazz, moderne en tap dans. Daarna besloot hij zich echt toe te spitsen op het dansen en na een geslaagde auditie begon hij aan het Koninklijk Conservatorium Dans in Antwerpen voor een 4 jarige opleiding, en startte ook aan de specifieke lerarenopleiding die daaraan gekoppeld werd.

Gedurende deze periode werkte hij aan verschillende projecten en danste voor verschillende choreografen, waaronder Maurice Béjart. Hij maakte ook choreografieën voor ondermeer ‘Dansstudio Arabesque’ en is momenteel freelance workshop docent voor Artforum VZW.

Onlangs begon hij ook zijn eigen dansschool ‘Dansstudio Odacs’ in Overpelt met een uitgebreid gamma van dansstijlen en genres, voor een groot uiteenlopend publiek. Een vernieuwing in Noord-Limburg…

 

 


 

Axel Freier, geboren op 27 februari 1995, was als kind enorm gefascineerd door piano. Na enkele jaren les te volgen aan de academie werd het dan ook snel duidelijk dat dit hetgeen was wat hij later wilde doen, piano spelen. Door met grootste onderscheidingen af te studeren aan het NIKO in piano, begeleidingspraktijk en AMT was de keuze om conservatorium te doen nogmaals bevestigd. Hij besloot naar de Luca School of Arts Lemmensinstituut te gaan te Leuven.
 

Na één jaar wilde hij echter nog een stapje verder en ging hij combineren met zijn andere passie: Muziekschriftuur. Deze studierichting ging hij volgen in het Koninklijk Conservatorium Brussel en zo was de ideale combinatie van start gegaan. Ondertussen was hij druk bezig met deze studies in de praktijk te brengen, zoals lesgeven aan verschillende muziekateliers, maar ook begeleiden. Sinds 2013 is hij vaste begeleider van Showkoor ‘Rise Up’. Een koor dat enorm gegroeid is in de laatste jaren en waar hij sinds kort nu ook mededirigent van is. Concerten geven staat elk jaar in zijn verlanglijstje en doet dit ook in verschillende bezettingen kamermuziek, koren, duo’s, maar ook solo.  

 


Regelmatig doet Rise Up ook beroep op professionele gastdocenten.

 

Rise Up heeft intussen ook een vast combo. Axel Freier, de pianist/mededirigent, is aanwezig op de meeste repetities. De volledige groep, o.l.v. Tobias Vanderhenst, begeleidt het showkoor op de meeste van hun optredens.